Sűlt hús fokhagymásan

Hozzávalók:
Személyenként 2 szelet sertés hús
vagy 2 szelet csirkemell filé
só, bors, olaj
fokhagyma 1 húshoz 1 gerezd



Elkészítés:
A húst finoman klopfoljuk meg. Ne verjük agyon. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Ha kérgesen szeretjük, tegyük teflon serpenyőbe és kevésolajon pirítsuk le, miközben nyomjuk le egy lábassal, amibe tegyünk vizet. Ez lesz a súly.
A szeleteket, akár pirított, akár nem, tegyük tepsibe. Fontos, hogy ne pakoljuk egymásra a szeleteket.
Öntsük föl annyi vízzel, hogy a hús szeletek kikandikáljanak. Tehát ne lepje el teljesen.
Minden hús szeletre tegyünk bőségesen fokhagymát. Lehet apróra vágott, vagy átnyomott is.
Fólia alatt magas hőfokon 260 C süssük 25-30 percet, majd  fólia nélkül pirítsuk még 10-15 percet.
Fontos, hogy gyakran locsolgassuk saját levével.


Nincsenek megjegyzések: