Hozzávalók: 50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej
vöröshagyma, 6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1
zöldpaprika,
1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál
pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke,
só.
Elkészítés:
Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen beletesszük
a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a fokhagymakrémmel, köménymaggal
rétegenként ízesítjük. A tetejére tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.
Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes láng felett
pirítsuk zsírjára a húst. Ezután hintsük meg paprikával és kb. 2 liter vízzel,
öntsük fel. Nagy lánggal főzzük tovább. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük
bele a kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még annyi
vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy lánggal főzzük
készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése