Krumplipüré - céklás

Hozzávalók:
1,5 Kg burgonya
1 db kisebb cékla
tej, víz
só, 2-3 ek.vaj

Elkészítés:
A céklát alaposan sikáljuk meg, majd csomagoljuk alufóliába és dobjuk sütőbe
magas hőfokra. Addig hagyjuk bent, amíg meg nem puhul. Lehet szurkálni, de kb 30 perc elég.
Amikor megpuhult, pucoljuk meg vágjuk föl cikkekre és 1 1,5 dl vízzel forraljuk fel.
Így nem lesz erős cékla íze, csak színt ad. Szűrjük le és hűtsük ki.
Ha ízt is szeretnénk, akkor turmixoljuk le a céklát a forralt levével együtt és ezt
adjuk a burgonyához.

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk nagyon apró darabokra és főzzük puhára sós vagy vegetás vízben.
Ha megpuhult szűrjük le.
Törjük át vajjal és kevés tejjel, hogy jó sűrű egyen, mert jön még a cékla lé.
Sózzuk, ha szükséges.
Ízlés szerint adagoljuk a cékla lét. Ki, milyen sűrűn szereti.

Nincsenek megjegyzések: