Tiramisu

Eredeti olasz recept Jusepina Palmától (fogadott nagynéném)
Olaszországban a háziasszonyok így készítik.
A recept, olaszból jött, Sanbenedetto Del Trontoból.
Jusepina Palmától
1 doboz mascarpone (500 Gr)
8 evőkanál porcukor
6 db tojás
1 flakon tejszínhab
10-12 adag kávé
Amaretto likőr kb 1,5 dl
2,5 csomag babapiskóta (cukrozott, nagy alakú)
2 cs, vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
Kakaópor

6 tojássárgát 6 ek porcukorral habosra keverni, majd belekeverni a mascarponét, ezzel is habosra keverni.
Tedd bele a vaníliás cukrot, 2 ek amarettót, reszelt citromhéját. Keverd el.
A tojásfehérjébe pici só, nagyon keményre habosítani, és ezt nagyon óvatosan keverd bele a krémbe.
Innen már csak fakanállal keverd. Majd nyomd bele a flakon tejszínhabot, ezzel is keverd el.

Főzz le rengeteg kávét, tegyél bele 2 kanál porcukrot, hagyd kihűlni, és öntsd hozzá az Amaretto likőrt.
Üveg edény aljára tegyél krémet, a piskótákat 1 pillanatra fordítsd meg a kávéban, és tedd sorba a krémre.
 (tényleg csak egy pillanat, nem kell áztatni)
Majd öntsd le krémmel, szórd meg kakaóporral, és folyt köv amíg van alapanyag.
A piskótákat soronként kötésbe kell tenni, így ha szeded, szép gusztusos marad,
nem csúszik szét.
4-5 órára tedd hűtőbe.

Nincsenek megjegyzések: