Rák saláta Anya módra

1 kg koktélgarnéla
(kell az 1 kg, mert másfél maréknyi lesz. Összemegy)
1 db jégsaláta
1 db édeskömény

citrom vagy fehérbor ecet
olívaolaj
majonéz

Elkészítés:

Az édesköményt nagyon apró kockákra vágjuk. Aki teheti nyomja be aprító robotgépbe.
Sózzuk meglocsoljuk kevés max 1 ek olívaolajjal és félre tesszük.
A koktélrákot teflon edénybe tesszük és magas lángon 3-5 perc alatt kipároljuk belőle a vizet.
Mikor elzártuk adjunk hozzá 1 csipet sót. Keverjük el, amíg a só eloldódik, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A jégsalátát tépdeljük vagy vágjuk egyforma nagyságúra. Mindegy milyen.

A kihűlt rákból tegyünk félre egy keveset a többit keverjük össze a jégsalátával és az édesköménnyel. Szükség esetén még sózzuk és adhatunk még hozzá olívaolajat.
Facsarjunk rá kevés citrom levet. Tényleg nem kell sok, de lehet citromolaj vagy fehérborecet is.

A félre tett rák háromnegyedét, egy edényben keverjük el kevés majonézzel és kevés vízzel, hogy kicsit csöpögős legyen, de ne folyjon.

Tálalásnál a salátára tegyünk a majonézes rákból és a tetejét is díszítsük a félre tett rákkal.

2 megjegyzés:

Gabóca írta...

Ez nagyon szép lett! Megérdemelted érte az első helyezést!
biztosan finom is.

Névtelen írta...

Köszönöm.
Nagy becsben tartom az érte kapott aranyfakanalat.