(kell az 1 kg, mert másfél maréknyi lesz. Összemegy)
1 db jégsaláta
1 db édeskömény
só
citrom vagy fehérbor ecet
olívaolaj
majonéz
Elkészítés:
Az édesköményt nagyon apró kockákra vágjuk. Aki teheti nyomja be aprító robotgépbe.
Sózzuk meglocsoljuk kevés max 1 ek olívaolajjal és félre tesszük.
A koktélrákot teflon edénybe tesszük és magas lángon 3-5 perc alatt kipároljuk belőle a vizet.
Mikor elzártuk adjunk hozzá 1 csipet sót. Keverjük el, amíg a só eloldódik, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
A jégsalátát tépdeljük vagy vágjuk egyforma nagyságúra. Mindegy milyen.
A kihűlt rákból tegyünk félre egy keveset a többit keverjük össze a jégsalátával és az édesköménnyel. Szükség esetén még sózzuk és adhatunk még hozzá olívaolajat.
Facsarjunk rá kevés citrom levet. Tényleg nem kell sok, de lehet citromolaj vagy fehérborecet is.
A félre tett rák háromnegyedét, egy edényben keverjük el kevés majonézzel és kevés vízzel, hogy kicsit csöpögős legyen, de ne folyjon.
Tálalásnál a salátára tegyünk a majonézes rákból és a tetejét is díszítsük a félre tett rákkal.
2 megjegyzés:
Ez nagyon szép lett! Megérdemelted érte az első helyezést!
biztosan finom is.
Köszönöm.
Nagy becsben tartom az érte kapott aranyfakanalat.
Megjegyzés küldése