Töltött burgonya

Hozzávalók:
személyenként 2-3 db közepes burgonya
reszelt sajt
csíkokra szelt póréhagyma
bacon szalonna/ahány darab burgonya, minimum annyi szelet szalonna/
só, vaj, petrezselyem,
olaj

Elkészítés:

A burgonyát sikáljuk le. Ha nem szereted a héját, nyugodtan pucold meg.
Vágj neki kis talpat, hogy megálljon, mint egy tojás.
Függőlegesen kétszer vágjuk be.X
A vágatba szórjunk jó adag sót. Tegyünk bele:
1 kis kanál vajat, csipet petrezselymet,
póréhagymát és sajtot, amennyi belefér.
Majd nyomjuk össze, hogy megint tojás formája legyen.
Tekerjük körbe baconnel.
Nem biztos, hogy egy körbe éri.
Tegyük olajozott tepsibe és öntsünk alá 2 dl vizet.
Pároljuk meg sütőben 50 perc alatt.
Ha megpuhult, vegyük le a fóliát és minden burgonya tetejét,
szórjuk meg kevés reszelt sajttal.
Pirítsuk rá.
Ha gondolod, nézd meg videón.(képek+film)

A töltött burgonya mellett, töltött göngyölt pulyka van.Azt tepsis kategóriában találod.

http://3.bp.blogspot.com/-NuFK9xhdF5A/T3LT1ooU4CI/AAAAAAAABwo/AKcU9CuFb8w/s1600/pulyka.jpg








Nincsenek megjegyzések: