Töltött pulyka- Pulyka tekercs


Hozzávalók:
fél filézett pulyka mell vagy csirke mellfilé
3-4 szelet sonka vagy sajtos párizsi...
csíkokra szelt póréhagyma
reszelt sajt
só, bors, petrezselyem
gulyáskrém-kihagyható

Elkészítés:
A filézett húst nyissuk ki, hogy egy nap lap legyen. Enyhén klopfoljuk meg. Nem kell agyon verni!
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Kenjük meg gulyáskrémmel vagy pirosarannyal.
A lényeg, hogy jó ha van színe, mert szeletelésnél gusztusos lesz.
Fektessük rá a töltelékeket. Sonkát, sajtot, pórét...Lehet gomba, brokkoli, sárgarépa....
Tekerjük föl, kötözzük össze. Nem kell túl szorosra, a tepsiben nem fog mozogni, így nem jön szét. Természetesen, körbe lehet tekerni bacon szalonnával, de ki is hagyható. Ha nem sütjük halálra, akkor nem lesz száraz.
Tegyük olajozott tepsibe és öntsünk alá 2-3 dl vizet. Dobjunk mellé 3-4 gerezd zúzzott fokhagymát.
(Csak a késsel nyomjuk össze, ne vágjuk.)
Fólia alatt, pároljuk meg 50 perc alatt 260 C-on.
Amikor a hús megpuhult, levehetjük a madzagokat, de ezt lehet akkor is, mikor kész.
Tegyünk a húsra reszelt sajtot, esetleg petrezselyem levelet és pár csíkot a sonkából
vagy abból, amit tölteléknek használtunk.Pirítsuk rá. Néha jó, ha saját levével meglocsolgatjuk. Elég 2-3 alkalommal.
A szeletelésével várjunk kb. 20-30 percet, mert ha nagyon meleg, könnyen szét csúszik.

Köretként kínálhatunk: rizibizit, krumplipürét, töltött krumplit (fotón)....

Fontos:Mindig legyen valami mártogatós /tunkoló szósz :-)/
-kis tejfölben keverjünk el kevés majonézt.
-kis tejfölben keverjünk el kevés reszelt tormát.
-kis tejfölben keverjünk el 2x3x áttört fokhagymát. Max 2 gerezdet!
A mártogatósokat egy órát jó, ha hagyjuk állni, mert
össze kel érnie.

Ha még van türelmed, a tepsiben vissza maradt szószt, forralással vagy tejszínnel besűrítheted mártogatósnak.

              





Nincsenek megjegyzések: