Mészárlás a konyhában

Mészárlás a konyhában

Lehet, kicsit merész a cím, de lássuk be, nem kell olyan nagyon sem eltúloznom, sem pedig elbagatellizálnom a lényeget ahhoz, hogy ez a cím pont megfeleljen.

Nem szándékozom bántani vagy megsérteni a vegetáriánusokat, de halálra bombáztok mailben és többen megszóltok, hogy sok a hús. Nos, igen. Sok a hús. Mert az ember eredendően ragadozó. Az, hogy milyen és mennyire az más kérdés, de az ember áll a táplálék lánc csúcsán nem a dinoszaurusz, szóval, JAH, együnk húst. Azokat az anyagokat amiket az emberi szervezet a húsból szed össze, sajnos nem pótolja a sárgarépa, a paradicsom, a szója, a....... SEMMI sem pótolja.
Kell a hús és kész.
Persze, most jön az, hogy de az a csirke, nyúl stb. egy érző, lélegző élőlény és bla-bla-bla.
Hát akkor tisztázzuk:
A NÖVÉNYEK IS ÉREZNEK!!!
Azért mert nincs szája és nem sikít amikor lenyúzod a héját, vagy az alma nem üvölt fájdalmában, mikor bele harapsz, konkrétan kiharapsz belőle egy darabot, még nem jelenti azt, hogy nem érez.
Javaslom, nézd meg a belinkelt videót. Ezer éves és mára már hagyaték műszereknek sem nevezhető kütyükkel bizonyítják, hogy a növények is éreznek, de kicsit elgondolkodtató. Csapok hozzá egy frissebb videót is csak a félreértések elkerülése végett.
Egyszóval, amikor meghámozod a sárgarépát vagy eltépkeded a salátát nem fog vérezni és üvöltve sikítani fájdalmában, sőt,  a szomszéd sem hívja ki rád a rendőrséget, mert épp mészárolsz a konyhában. Pedig azt teszed.
Tehát felmerül a kérdés. Ha azért nem eszünk húst, mert az az állat egy érző, lélegző kis élőlény,,, talán neve is volt és azért nem eszünk növényeket, mert ŐK is éreznek, tehát fáj neki, ha kiharapok belőle egy darabot.... Akkor még is mit együnk???

Az őskövület verzió: 

 https://www.youtube.com/watch?v=z9dP9F5nKpY 

A kicsit, frissebb verzió: 

 https://www.youtube.com/watch?v=fStmk7e9lJo












>

Nincsenek megjegyzések: