Grillezett csirkemell csíkok, fokhagymás-majonézes tejföl mártogatóssal, párolt vegyes zöldséggel.

Grillezett csirkemell csíkok, fokhagymás-majonézes tejföl mártogatóssal, párolt vegyes zöldséggel. 

Hozzávalók:
csirkemell filé csíkokra vágva
vegyes zöldség ( ízlés szerint)
tejföl
majonéz
2g. fokhagyma

Elkészítés:
A csirkemell csíkokat serpenyőben pirítsuk meg. Fűszerezzük gazdagon, só, bors, majoranna, rozmaring, bazsalikom, kinek mi a kedvenc párosítása. Nem kell hozzá vizet adni, bőven elég neki a saját leve. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk, ne pirítsuk agyon, mert akkor száraz és kevésbé ízletes.

A zöldségeket nagyon kevés olajon pirítsuk, pároljuk össze. Ne sót, hanem vegetát használjunk az ízesítésre. Ne főzzük agyon, nincs azzal semmi gond, ha kicsit ress (ropogós). 

Közben a majonézt a tejföllel, az áttört fokhagymával keverjük össze. 

Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések: