Hozzávalók:
csirkemell filé csíkokra vágva
vegyes zöldség ( ízlés szerint)
tejföl
majonéz
2g. fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemell csíkokat serpenyőben pirítsuk meg. Fűszerezzük gazdagon, só, bors, majoranna, rozmaring, bazsalikom, kinek mi a kedvenc párosítása. Nem kell hozzá vizet adni, bőven elég neki a saját leve. Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk, ne pirítsuk agyon, mert akkor száraz és kevésbé ízletes.
A zöldségeket nagyon kevés olajon pirítsuk, pároljuk össze. Ne sót, hanem vegetát használjunk az ízesítésre. Ne főzzük agyon, nincs azzal semmi gond, ha kicsit ress (ropogós).
Közben a majonézt a tejföllel, az áttört fokhagymával keverjük össze.
Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése