raffaello receptek

Házi Raffaello

Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
egy kókusz aroma (10 ml)
25 dkg zsíros túrista tejpor
1 csomag vaníliás cukor
300g kókuszreszelék
1/2 deciliter víz

25 dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk 25 dkg porcukrot és egy kókusz aromát, azzal újból habosra keverjük, majd 25 dkg zsíros túrista tejpor, 1 csomag vaníliás cukor, és 200g kókuszreszelék keverékét keverjük bele. Az így kapott keverék morzsalékos, nehezen áll össze. Hozzákeverünk még kevés, legfeljebb fél deciliter vizet, de csak apránként, míg formázható nem lesz. (Ha túl sok vizet teszünk bele, akkor túl lágy lesz a massza.) Vizes kézzel golyókat formálunk, a golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk. Tisztított mandulát vagy mogyorót nyomhatunk bele vagy rá.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Rafaello
 Hozzávalók:
 40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros)
 1 kocka Rama
 20 dkg kókuszreszelék
 35 dkg cukor
 1,5 dl víz
 40-60 szem mandula
 +kókuszreszelék a forgatáshoz
              
 A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Ramát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk és a héját leszedjük, száradni hagyjuk. A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe bele teszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk. Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Raffaello házilag
Hozzávalók:
Tubusos cukrozott sűrített tej,
kókuszreszelék,
mandula.

A sűrített tejet rányomjuk a kókuszreszelékre, összekavarjuk, majd addig adagoljuk hozzá a kókuszt, amíg többet nem vesz föl a massza. Kis golyókat kell gyúrni belőle.
A közepébe mandulát lehet tenni. Ha kész, akkor a hűtőbe kell rakni, hogy lehűljön.


Nincsenek megjegyzések: