Hozzávalók: 600 g marhalábszár, 100 g sertészsír, 200 g
vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, só, őrölt kömény, zeller levél
Elkészítése:
A húst egészben megmossuk, 1 x 1 cm-es kockára, a
vöröshagymát finomra, a zöldpaprikát, a paradicsomot és a fokhagymát szeletekre
vágjuk. A bográcsot a fagyott sertészsírral vastagon kikenjük és belehelyezzük
a húst, rátesszük a hagymát, a fokhagymát, a köményt, a zöldpaprikát és a paradicsomot,
valamint a zellerlevelet, sózzuk. Az így előkészített bográcsot a tűz fölé
helyezve gyakori rázogatással zsírjára pirítjuk, vigyázva arra, hogy le ne égjen.
A bográcsot a tűzről levéve a fűszerpaprikát hozzákeverjük, és felöntjük annyi
vízzel, hogy éppen ellepje a készítményt. Visszahelyezzük a tűz fölé, lassan
főzzük. Amíg a hús fő, a burgonyát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. Amikor a
hús majdnem puha, hozzáadjuk a burgonyát és a száraz csipetkét, vizet, és ha
kell utána, ízesítjük, és együtt puhára főzzük. Tálaláskor a bográcsot az
asztalra helyezve, apróra vágott erős paprikát, cseresznyepaprikát adhatunk
hozzá, friss kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése