Sáfrányos rizibizi

Hozzávalók:
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 bögre mirelit zöldborsó
1/2 vöröshagyma
só, olaj


1 csipet sáfrány-ha eredeti (igazi) sáfránnyal főzünk, nem pedig sáfrányos szeklicével, akkor elég 2 max. 3 szál sáfrány.


Elkészítés:
A két bögre vízből vegyünk el fél bögrényit és áztassuk benne egy kicsit a sáfrányt. Ha meleg a víz, akkor nem kell neki csak tíz perc.
A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra.
Egy edényben, kevés olajon 2-3 ek. kezdjük el pirítani a hagymát. Amint hangosabban sistereg adjuk hozzá a rizst. Együtt pirítsuk, míg a rizs ki nem fehéredik. Ekkor öntsük hozzá a vizet.
Óvatosan, mert felcsap a forró gőz. A sáfrányos vizet is adjuk hozzá.Sózzuk.
Amikor fölforrt adjuk hozzá a zöldborsót, keverjük el és takarékóljuk le.
Fedő alatt főzzük 10 percet. Amikor elzártuk a gázt keverjük el a rizst és tegyük rá vissza a fedőt. Így hagyjuk pihenni még 10 percet. Tálalás előtt villával keverjük át.



Nincsenek megjegyzések: