Magyaros Hasselback burgonyával

Egyszerűen Magyaros  Hasselback burgonyával

Hozzávalók:
Fejenként 2 nagyobb burgonya
Sertés hús
Paprika, paradicsom,
Lila, vöröshagyma, fokhagyma
Magyaros fűszerkeverék,
Só, bors





Elkészítés:
A húst vágjuk nagyobb darabokra ( fél ökölnyi). A magyaros fűszerkeveréket ( ha több húst készítünk, akkor két tasakkal)  egy tálban keverjük el étolajjal és még kicsit sózzuk, borsozzuk, nagyobb darabokra vágott vörös és fokhagymát is adjunk hozzá. A húst jó egy éjszakán át pácolni. Tegyük tepsibe, dobáljunk mellé darabolt paradicsomot és tv paprikát is plusz 1-2 dl vizet.. Fólia alatt nagy fokozaton minimum egy órát pároljuk, majd süssük még fólia nélkül is pirulásig, de ne szárítsuk ki.
A burgonyát alaposan sikáljuk meg, majd vagdossuk be 2-3 mm vastag szeleteket, de ne vágjuk le az aljáig. Szintén magyaros fűszerkeveréket keverjünk el étolajjal, plusz sóval és kenjük be vele a burgonyát a bevágásokat is. Rakjunk mellé, vagy akár a bevágásokba is lila hagymát, adjunk hozzá 1 dl vizet és fólia alatt egy órát közepes fokon pároljuk. Fólia nélkül pirítsuk meg, de közben gyakran locsolgassuk a tepsiből. Ne zsúfoljuk össze a krumplit a tepsiben, mert akkor, nem tud kinyílni.

Nincsenek megjegyzések: