KAMIKAZE "Pufi"



Hozzávalók: Kb 100 db-hoz.
Száraz:
1 db. fájdalom csillapító
1kg. liszt
1/2 kg. cukor
2-3 e.kanál fahéj
csipet só
20-25gr. szódabikarbóna
Vizes:
3 tojás
1 litertej
kevés vanília aroma"ízlés szerint"
2 reszelt alma-kihagyható
Töltelék:
nutella vagy lekvár........
1-2 liter olaj a sütéshez

Első lépés: Vedd be a fájdalom csillapítót. Mire kikevered leszakad a karod, mire kisütöd leszakad a derekad, a töltést már úgy is lepasszolod... :-)
Második lépés: A száraz anyagokat keverd össze, dobáld bele a tojást, vanília aromát és fokozatosan adagold hozzá a tejet. Nagyon sűrű palacsinta tésztát kell keverni, csomómentesre. A reszelt almát csak a kész masszába tedd bele, ne azzal keverd, mert törik és pépesedik.
Harmadik lépés: olajban evőkanálnyi adagokat süss, egy másik kanállal segíts a tésztának. Nem kell szabályos alakot az olajba rakni, mert önálló életre kel a szódabikától. Oldalanként max 3 percig süsd a közepes és a takarék láng között. Ne tegyél túl sokat az edénybe, mert dagad minden felé és hamar megég, úgyhogy ne hagyd magára!  A nagyobb adagok nem biztos, hogy belül is átsülnek.
Zabálja az olajat így garantált a zsírsav bevitel, ezzel a héten már nem kell foglalkozni.
Garantált a szervezet 2-3 hétre való cukor ellátása is. :-)
Negyedik lépés:A kész sütit ha kihűlt, vágd félbe és egy teáskanál nutellát vagy lekvárt rakj bele.
Nem kell megtölteni az alma a fahéj már ízt ad neki, ha nem töltöd meg javaslom a nutella vagy a  lekvár kanállal való adagolását szájon át.

Nincsenek megjegyzések: