Fokhagymás mártogatós

Fokhagymás mártogatós

Hozzávalók: 
1 nagy tejföl
1 ömlesztett natúr krémsajt (vagy joghurtos )
3 gerezd fokhagyma
6-8 ek. majonéz
csipet só
petrezselyem (kihagyható)

Elkészítés: 
Egy tálban a tejfölt habverővel kikeverjük. Hozzá keverjük a krémsajtot. A fokhagyma gerezdeket 2x-3x törjük át, hogy kissé leveses legyen, majd adjuk a tejfölhöz a majonézzel, csipet sóval együtt. Keverjük el. Mehet bele kevés friss petrezselyem csak hogy ne legyen szegény olyan sápadt.

A bátrabbak, kísérletezhetnek, akár chilivel, akár apróra vágott pirított sonkával...
A fontos, hogy minden esetben hagyjuk a hűtőben 2-3 órát állni, hogy az ízek össze érjenek.

Nem csak baráti, családi összejövetelekre, hanem összebújós hétvégére is nagyon ajánlom :) .

Nincsenek megjegyzések: