személyenkét 2 db burgonya
ahány db. burgonya annyi szelet backon szalonna
reszelt sajt (nem kell drága tökéletes a trapista is) ez egy kicsit sós!
vaj, só
kevés MAX 2dl leves lé-kockából- ez lehet bármilyen leves kocka
A verzió:
A burgonyát alaposan sikáljuk meg. Vágjuk ketté -minél nagyobb felületeket kapjunk- a félbevágott burgonyába
B verzió:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk vastagabb szeletekre. A szeletek közé tekerjük a backon szalonnát.
C verzió:
A meghámozott burgonyát vágjuk be 4 cikkre, de ne vágjuk le az aljáig. Ez macerás, mert könnyen törik!!!
A vágat közepébe tegyük (gyömöszöljünk) reszelt sajtot és a burgonyát tekerjük körbe a backon szalonnával.
Mindhárom esetben a tepsi alját kenjük ki kevés vajjal. Pakoljuk rá a burgonyát, öntsük alá a levest,
szórjuk meg sóval és fólia alatt pároljuk.
Burgonya mérete válogatja az időt, de 45-50 perc elég.
Majd vegyük le a fóliát szórjunk rá reszelt sajtot ( a sajttal töltöttre is! ) és pirítsuk össze.
! Pár szelet sonka vagy sült hús mellé kiváló.Naná, hogy mehet hozzá a torma, a majonéz, a tojássaláta....
Tudom, most sokan fogyókúráznak, mert jön a nyár, de van egy nézetem erről:
Ha már húsvét, akkor együnk sonkát....... sokat. Amíg eszünk, addig függesszük föl a diétát, amint lement az utolsó falat, rögtön diétázhatunk újra :-)
!Ha tartósan szeretnél lefogyni, koplalás és nyakatekert nevű úgymond gyógyszerek, étrend-kiegészítők nélkül, akkor ide kukkants be!:
http://ezoterikusvilag.blogspot.com/2012/03/fogyni-vagy-nem-fogyni-ez-itt-kerdes.html
C VERZIÓ megspékelve: fotók+videó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése