Pogácsa


Ez egy pogácsa tészta alap. Magába a tésztába a hajtogatáskor tehetünk: reszelt sajtot, 
apróra vágott kolbászt, apróra vágott sonkát, darált tepertőt........

50 dkg liszt, 1 kis tejföl, 20 dkg zsír, 2 tojás, 3 dkg élesztő, só, 1 -2 bögre tej-ez liszt függő.

Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a zsírral. Add hozzá a tejfölt, 2 tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt "langyos tejben kevés cukorral meleg helyen hagyd kb: 5-10 percig=fölfuttatott élesztő", sót. Gyúrd össze. Pihentesd fél órát, majd párszor /3-4/ nyújtsd-hajtogasd. Majd 1.5, 2 cm vastagságúra nyújtsd ki, vagdosd be és szaggasd, vagy vágd késsel, ha nincs szaggatód, de egy lisztbe mártott pohár is megteszi.
Pakold sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tetejét tojással és süsd meg, forró sütőben.

Nincsenek megjegyzések: