Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 2 vöröshagyma,
pirospaprika,
60 dkg sertéscomb vagy lapocka, 1 paradicsom,
1 paprika, só, bors, 3-4 g.fokhagyma,
1 ek. gulyáskrém,
1,5 bögre bab, 3 babérlevél, 2 sárgarépa,
20 dkg füstölt tarja, 1 bögre burizs
Elkészítés:
A felkockázott szalonnán fonnyasszuk meg a hagymát. Tegyük hozzá a húst pirítsuk, majd adjuk hozzá a pirospaprikát, paradicsomot, paprikát és pirítsuk össze.
(Vigyázz a pirospaprika meg ne égjen, mert keserű lesz az egész étel!)
Fűszerezzük: só, bors, majoranna, fokhagyma, gulyáskrém. Öntsük föl húslével (jó a leves kocka is).
Adjuk hozzá a babot és a babérlevelet. (nem fontos a babot beáztatni).
Főzzük kb 50 percet, majd adjuk hozzá a sárgarépát, füstölt tarját és a burizst. A vizet ha szükséges pótolhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése