Cseresznyes kiflifelfujt mikróban

Hozzávalók: 
6 db vajaskifli,
50 dkg cseresznye vagy meggy /kompot is lehet/,
3 tojás,
4 ek. porcukor,
1 cs. vaníliás cukor,
3 dl tej,
5 dkg darált dió,
margarin.

A tojássárgájákat elkeverjük 3 ek. porcukorral, majd hozzáadjuk a tejet, és
ebbe áztatjuk be a felkarikázott kifliket. Amikor a levet felszívták,
kivajazunk egy tűzálló tálat, és egy sor kiflit rakunk az aljara, majd
megszórjuk a kimagozott gyümölcsök felével és a dióval. Folytatjuk a
rétegezést úgy, hogy a tetejére kiflikarika kerüljön. A tojásfehérjét a
maradék kanál porcukorral kemény habba verjük, a kiflikre kenjük és 600
w-on, 14 percig sutjuk.
Rendes sütőben is lehet sütni, csak vigyázni kell, hogy a hab a tetején nem
barnuljon meg túl korán. Talán célszerűbb a habot később rátenni.

Nincsenek megjegyzések: