Vanília krém fagylalt


 Hozzávalók:
15 dkg cukor, 2 tojás (enyhén felvert), 4,7 dl tej, 2-3 csomag vaníliás cukor vagy 1 db vaníliarúd, 4,7 dl tejszín.

Egy lábasban keverd össze a hozzávalókat a tejszín kivételével. Állandó keverés közben annyira kell felmelegítened, amíg a fém kanalat bevonja. Ha vaníliarudat használtál, vedd ki. Hűtsd ki. Két napig eláll hűtőben, ha nem akarod azonnal elkészíteni.
Öntsd bele egy műanyag edénybe, és mélyhűtőben fagyaszd, amíg a széle meg nem fagy, azaz elkezd keményedni.
Verd a tejszínt habbá.
A kissé megfagyott krémet verd fel villany habverővel, amíg sima és könnyű nem lesz. Amikor kész, óvatosan alulról felfelé keverve (forgatva széles kanállal) keverd a tejszínhabot a tejkrémbe. Tedd vissza a fagyasztóba, amíg meg nem fagy. Tárold a mélyhűtőben letakarva.

                                              Variációk a fenti recepthez: 
Csokoládé krém fagylalt  
Hozzávalók:
15 dkg cukor helyett 20 dkg, és 6 dkg olvasztott étcsokoládé.
Csokoládé helyett is tehetünk bele 6 evőkanál kakaóport és 2 evőkanál étolajat.  
Földieper krém fagylalt  
Hozzávalók:
15 dkg cukor helyett 20 dkg, és 25 dkg friss eper összetörve, átpasszírozva. Az epret keverd össze a cukorral és add hozzá a tejkrémhez. Vanília nem kell bele.

Nincsenek megjegyzések: