Angyal krém

A barack krémhez:                                                   
375 g. tejföl (1 nagy)                                                
125 g. mascarpone ( a kis dobozos fele)                   
4-5 db barack kockázva, lecsepegtetve                      
5 e.k.
porcukor                                                          
180g. vaníliás édes keksz. (1 kis zacskó)      
                                              
A csoki krémhez:
375g. tejföl
125 g. mascarpone
2x180g. csokis keksz
4-5 e.k. porcukor,
4 teáskanál kakaó por
fél tábla tört csokoládé

A kekszeket még zacskós állapotukban klopfolóval verjük agyon. Kisebb-nagyobb darabokra.
Mind két krém alapja ugyan úgy készül. A tejfölt, mascarponét,  porcukrot,csomómentesre keverjük habverővel. Amelyik a barackos lesz, ahoz adjuk a barackot és a vaníliás kekszet. A csokishoz a kakaó port, csokis kekszet, csokidarabokat. Kanállal forgassuk bele. Kicsit nehezen áll krémmé, de csak keverd kitartóan. /dolgozd le előre a kalóriát, így vacsi után lelki furdalás nélkül megeheted :-)/.

Nem marad más hátra, mint poharakba vagy kelyhekbe szedni. Fantázia kérdése, hogy hány réteget kanalazunk egy pohárba. Ha marad csokoládé vagy barack, akkor díszítsük.
A barack változtatható kedvenc gyümölcsünkre. Eper, banán...
Ne kínáljunk nagy adagot, mert nagyon kiadós.
Lehet kapni étel színezéket, ami íz nélkül csak színez. Már próbáltam csak vaníliás kekszből zöldet és sárgát is készíteni. A baráti bulin a hatás nem maradt el, igaz volt aki azt mondta köszöni nem kéri. Hát nem tudja, mit hagyott ki.


Nincsenek megjegyzések: