Mit is jelent?-Ez kínai...Még is magyar
aperitif =(ha ital)étkezés előtti étvágygerjesztő
asszeszonírozás = (ha eljárás) fűszerezés
blansírozás = (ha eljárás) zöldség vagy gyümölcs rövid idejű főzése, majd azonnali, gyors lehűtése
bleu = (ha hús) gyengén átsütve, azaz kívül éppen csak színt kapott, de belül még nyers
carpaccio = (eredetileg) hajszálvékonyra szelt, nyers bélszín; (ma már) hajszálvékonyra szelt, nyers akármi
cecei módra = (általában) zöldpaprikával
deszosszírozás = (ha eljárás) kicsontozás
dresszírozva = (ha hús) a sütés előtt formázva, esetleg átkötve (a szebb szeletelést segítendő)
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
flambírozva = magas alkoholtartalmú folyadékkal leöntve és meggyújtva
legírozás = (ha eljárás) a forrásban lévő ételt - a tűzről való levétel után - tojássárgája és tejszín keverékével (rojállal) sűrítik, utána már nem forralják, különben összeugrik
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése