Szósz a semmiből

Először is MERJÜNK új ételeket főzni, mert csak így születnek új és egyre jobb receptek.
Nem kell félni, attól, hogy valamit nem "szokás" abba az ételbe rakni. Ezt mindig mellőzni kell, ha új receptet próbálunk.
(A szék is ülésre lett kitalálva, még is létrának is használjuk)
Ha van otthon tejföl, tejszín, paradicsom sűrítmény vagy pari konzerv, már a legfőbb alap meg is van. Vegyünk a tegnapi maradék sült húsból pár szeletet és kockázzuk fel. Adjunk hozzá zöldséget, akár mirelit zöldborsót, főzzük össze kevés vízben, melybe rakhatunk leves kockát (figyeljünk, mert sós).. A mirelit zöldborsónak sem kell sokáig főni, a hús meg már eleve kész és fűszeres, tehát ízt is ad az ételnek. Ha 10-13 perc alatt össze rotyogtattuk sűrítsük be a tejföllel, parival... Amíg ezzel elkészülünk a tészta is ki fő. A főzési és elkészítési idő 20-25 perc az aprítással együtt.
Itt még tovább fokozhatjuk az ételt. Keverjük össze a főtt tésztát a szósszal, tegyük tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük 15 percig magas hőfokon. Ha így készítjük el, hosszabb lére hagyjuk a szószt, de ne túlságosan, mert ki forr a tepsiből.
A sült hús is helyettesíthető virslivel, kolbásszal...
A zöld borsó is helyettesíthető zöldbabbal, brokkolival... 
FONTOS! Ha a főtt tésztát hozzá keverjük a szószhoz beszívja az összes lét. Így, ha nem esszük meg egyszerre ne keverjük össze, mert másnap, vagy akár pár óra múlva nem lehet szépen szedni.
A képen lévő szószba én zöld borsót, paraszt kolbászt és tejszínt raktam. Só, bors most is kihagyhatatlan.

Nincsenek megjegyzések: