
(A szék is ülésre lett kitalálva, még is létrának is használjuk)
Ha van otthon tejföl, tejszín, paradicsom sűrítmény vagy pari konzerv, már a legfőbb alap meg is van. Vegyünk a tegnapi maradék sült húsból pár szeletet és kockázzuk fel. Adjunk hozzá zöldséget, akár mirelit zöldborsót, főzzük össze kevés vízben, melybe rakhatunk leves kockát (figyeljünk, mert sós).. A mirelit zöldborsónak sem kell sokáig főni, a hús meg már eleve kész és fűszeres, tehát ízt is ad az ételnek. Ha 10-13 perc alatt össze rotyogtattuk sűrítsük be a tejföllel, parival... Amíg ezzel elkészülünk a tészta is ki fő. A főzési és elkészítési idő 20-25 perc az aprítással együtt.
Itt még tovább fokozhatjuk az ételt. Keverjük össze a főtt tésztát a szósszal, tegyük tepsibe, szórjuk meg reszelt sajttal és süssük 15 percig magas hőfokon. Ha így készítjük el, hosszabb lére hagyjuk a szószt, de ne túlságosan, mert ki forr a tepsiből.
A sült hús is helyettesíthető virslivel, kolbásszal...
A zöld borsó is helyettesíthető zöldbabbal, brokkolival...
FONTOS! Ha a főtt tésztát hozzá keverjük a szószhoz beszívja az összes lét. Így, ha nem esszük meg egyszerre ne keverjük össze, mert másnap, vagy akár pár óra múlva nem lehet szépen szedni.
A képen lévő szószba én zöld borsót, paraszt kolbászt és tejszínt raktam. Só, bors most is kihagyhatatlan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése