Rakott rizs

Hozzávalók: A rizshez:
-2 bögre rizs
-1/2 fej vöröshagyma
-2 marhahúsleves kocka

A húshoz:
-cs.mell filé, vagy disznó hús szeletelve kb.:10-12szelet
-2 db sárgarépa szeletelve
-1 pari konzerv vagy 1 dl sűrített paradicsomlé
-só, bors,1 kávés kanál cukor a pari miatt
-grill fűszerkeverék
-reszelt sajt

Elkészítés: Rizs: Az apróra vágott vöröshagymát a rizzsel együtt fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű vízzel és bele rakjuk a leves kockát. ízlés szerint sózhatjuk még. 10-15 perc alatt készre főzzük fedő alatt.
A hús: A hús szeleteket kevés olajban kérgesre pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük, félkészre főzzük. Majd hozzá adjuk a paradicsomot és a cukrot, hogy ellensúlyozzuk a pari savasságát. 5 percig még rotyogtassuk össze.
Rétegezzük tepsibe, amíg van rizs és hús. a tetejére fektessük a karikázott sárgarépát és locsoljuk meg bátran a hús szaftjával. A répa tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal és cifrázás képen apró kockára vágott parival, vagy paprikával, baconnel... de márvány mintát is csurgathatunk a hús szószból. 20-30 perc alatt süssük össze. Ennyi idő elég a répának, meg fog párolódni.
Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések: