Édes pörkölt (barackos)

Hozzávalók:

disznó hús (lapocka, comb kockázva)
vöröshagyma
só, bors, majoranna, pirospaprika
őszi barack (szőrös barack), héj nélkül

A húst kevés fokhagymás olajban megpirítom, hogy enyhén kérges legyen. Majd hozzá adom a felszeletelt hagymát, a fűszereket, vizet és félkészre főzöm. Ekkor kerül bele a szeletelt, hámozott barack és egy kis cukor. Hagyjunk pár szebb szelet barackot, hogy díszíthessük vele a kész ételt. Akár a lábasban is rá dobálható a tetejére. Aki bolondítani szeretné tehet bele chilit is. Készre főzöm, kenyérrel vagy párolt natúr rizzsel kínálom.
A fotón látható zöldségeket, (brokkoli, kelbimbó, karfiol) külön edényben vegetás vízben pároltam meg.







Aki mer az nyer! Kísérletezzünk nyugodtan többféle gyümölccsel vagy zöldséggel. Pl: sárgarépa, zöldbab, szilva, ananász.
A disznó is hús, mint a csirke, lehet variálni ( hentes tokány: uborka, tejföl). Van ananászos, narancsos, fahéjas csirke, ne hagyjuk magára a malacot sem.

Nincsenek megjegyzések: