Pogácsa (hagymás-kolbászos-sajtos)

Hozzávalók:
Tészta                                  Töltelék:
50 dkg liszt                          20 dkg aprított kolbász
50g élesztő                          30-40dkg reszelt sajt
3dl tej                                 1 fej, olajban pirított
2 csipet só                           vöröshagyma
1 m.k.pirospaprika
2 tojás sárgája 
+1 a kenéshez
Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben, meleg helyen futtassuk föl. Adjuk a többi hozzávalóhoz és még annyi tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.  Nyújtsuk ki, majd szórjuk rá a pirított hagymát, kolbászt, reszelt sajtot. Tekerjük fel, hajtsuk félbe, (így nem kell majd többször hajtogatni,) tenyerünkkel nyomkodjuk le, majd nyújtsuk ki 2 cm vastagra. Pihentessük 15 percig.
a tetejét bevagdoshatjuk de nem muszáj. Kenjük meg tojással és vágjuk kockákra vagy szaggathatjuk is pogácsa szaggatóval, vagy lisztbe mártott pohárral.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyük és süssük 160C. 25-30 percig

Nincsenek megjegyzések: