CHOP SUEY

A kínai büfék és éttermek egyik kedvenc fogása, de otthon is könnyen elkészíthető ez a hagyományos étel.
Hozzávalók:
- 35 dkg babcsíra
- 1 tojás
- 15 dkg bármilyen hús
- 4 evőkanál olaj
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk só
- 1,5 tk cukor
- 2 ek fehérbor
- 1 ek paradicsompüré
- 4 ek tyúkleves
- 1 csipet bors
- 2 ek disznózsír
- 4 szál zöldhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szelet gyömbérgyökér, finomra vágva

A felvert tojásból süssünk vékony omlettet, majd tegyük félre.
Vágjuk nagyon vékony csíkokra a húst, majd erős tűzön 2 evőkanál olajon pirítsuk 2 percig.
Adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és a bor felét, majd pirítsuk még fél percig.
Ezután öntük bele a tyúklevest, szórjuk meg borssal és forraljuk fel.
Fél perc kevergetés után vegyük le a tűzről és tegyük félre.
A serpenyőben megmelegített zsíron pirítsuk fél percig nagy lángon a vékony karikákra vágott hagymát,
a zúzott fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a babcsírát, sózzuk meg, majd pirítsuk még 2 percig.
Adjuk hozzá a húst a szaftjával együtt, és állandó kevergetés mellett pároljuk még másfél percig.
Tálaláskor az omlettet egészben vagy darabokban szórjuk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: