Sült krumpli - (töltött krumpli)


Hozzávalók:
személyenként 2-3 burgonya.
szeletelt gépsonka vagy párizsi...
zöldborsó
reszelt sajt
tejföl, só, bors

Elkészítés: A burgonyát alaposan sikáljuk meg és főzzük meg héjában sós vízben.
Amikor kihűlt, vágjunk neki talpat, hogy megálljon és vágjuk le a tetejét. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét, de vigyázzunk, ne lukasszuk ki az alját.

Töltelék: A gépsonkát vágjuk apró kockákra és nagyon kevés vízzel főzzük össze a zöldborsóval. Max 5 percig főzzük. A kikapart burgonyát törjük össze villával és adjuk a zöldborsós sonkához. Ha szükséges fűszerezzük sóval, borssal, de még rozmaring és egy csipet pirospaprika is mehet bele. A pirospaprikától kap egy kis színt, így majd elüt a krumplitól. Én ezt most kihagytam. Nem is látszik a fotón a töltelék.:-(
Fűszerezés után lazíthatjuk tejföllel, de nem szükséges.
Kanalazzuk a burgonyába és locsoljunk a tetejére egy kis olajat, majd szórjuk meg kevés reszelt sajttal. Pakoljuk tepsibe és 30-40 percig süssük magas hőfokon, fólia nélkül.

Nincsenek megjegyzések: