Gazdag pörkölt - (egytál étel)

Hozzávalók:
  • 80dkg. disznó hús
  • 40dkg. zöldborsó
  • 15dkg. gyöngybab
  • 15 dkg gersli (burizs)
  • 1 vöröshagyma
  • 4 fokhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 burgonya
  • magyaros fűszerkeverék




A szokásos módon dobjunk föl egy pörit, de paprika, paradicsom nélkül. A majorannán kívül fűszerezzük még a magyaros fűszerkeverékkel is. A hússal egy időben adjuk hozzá a babot.Nem kell beáztatni, mert apró szemű. Kb. 30 perc főzés után adjuk hozzá a kockázott burgonyát és sárgarépát. 20-30 perc után adjuk hozzá a zöldborsót és a gerslit, ügyeljünk, hogy legyen elég szaft, mert a burizs pofátlanul nagy mennyiségű lét vesz fel. Hagyhatjuk bő lére is, mert kenyérrel tunkolva az igazi. 

Ennek a receptemnek egy változata 2011 júniusi Vidék íze magazinban is megjelent, Babos burizs néven. Az még gazdagabb és bográcshoz írtam.

A pörkölt kategóriában megtalálod a bográcsos változatot, ami az újságban jelent meg.

Nincsenek megjegyzések: