Virslisaláta
4-5 virsli,
20 dkg krumpli,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
1 dl majonéz,
1 dl tejföl,
vegeta, mustár, őrölt bors, só,
fél citrom reszelt héja és leve

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, 1 cm-es kockára vágjuk és annyi vegetás vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni a következő sorrendben: sárgarépa, krumpli, zöldborsó. (Akkor tesszük a vízbe a következő zöldséget, ha félig megfőtt, ami már benne van.)
Ha a zöldségek megfőttek, 1 percre a karikára vágott virslit is beletesszük, aztán leszűrjük, langyosra hűtjük és összekeverjük az apró kockára vágott,
lesózott hagymával.
Ráöntjük a tejfölt és majonézt, elkeverjük, majd ízesítjük sóval, borssal, citomlével és citromhéjjal. Teljesen hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: