Panírozási trükkök

Sokan azért nem szeretnek panírozni, mert úgy érzik macera. A konyhánkban otthon vagyunk, így nem kell pánikolni, mert használjuk a kezünket.Sőt a gyerkőcöt is belehet fogni, hiszen nem lehet elég korán kezdeni.


A panír ízét is kedvünk szerint variálhatjuk:  

A lisztbe tegyünk fokhagyma granulátumot.
A prézlibe tehetünk szezámmagot, vagy fűszernek őrölt rozmaringot vagy bármilyen fűszert csak őrölt legyen, így nem ég meg.
Itt megtudhatod, milyen húshoz, milyen fűszer illik:
http://fozzunkegyszeruen.blogspot.hu/2011/07/mivel-fuszerezzem_22.html

A tojásba só és vegeta, delikát keveréket is tehetünk.
A bors számomra a tojásból kihagyhatatlan, persze őrölt.

Reszelt sajt: A reszelt sajtot kicsit macera a panírhoz adni, mert könnyen folyik és meg is ég egyszerre.
Nekem ez a módszer vált be:
Sorrend: liszt, tojás, megszórom a tojásos húst tányér fölött reszelt sajttal. Egy kézzel fogom, másikkal szórom, majd prézli. Nem szabad túl sajtozni, mert akkor nem tapad rá rendesen a prézli..
Ha így macera, tegyél kevés reszelt sajtot a tojásba, miután felverted. Ha sós a sajt, számold a sósságát a sóhoz!

Nincsenek megjegyzések: