Főzzünk tésztát

Sokan azt mondják nem szeretik a tésztát, mert ízetlen. Ez lehet igaz, ha nem jól van elkészítve az öntet a ragu a szósz stb. De a mindennapokban is földobhatjuk a tészta ízét. A főzővízbe rakjunk ételízesítő kockát, pl: marhahúsleves, vagy dobjunk mellé fűszernövényt. A főzővízbe így is úgy is teszünk olajat, hát tegyünk bele feleannyi fűszerolajat. Én mindig fele jódozott sós és fele vegetás vízben főzőm ki a tésztát. Így már maga a tészta is enyhén ízes. A sót semmiféleképp ne hagyjuk ki a vízből. A sóról, mint fűszer, a  fűszerkalauzban olvashatsz. Nem mindig szükséges a főzővízbe olajat tenni. Ha hagyjuk a főzővizet gyöngyözni, akkor maga a víz választja szét a tészta darabokat, nem pedig az olaj.

Nincsenek megjegyzések: