Bólé receptek:
BURGUNDI PUNCS
1 üveg száraz vörösbor
8 cl csereszenyepálinka
8 cl portói
16 cl narancslé
4 cl citromlé
2 ek porcukor
narancsszeletek
A hozzávalókat előre hűtse be, majd hűtött üvegtálba öntse össze. Nagyobb darab jeget helyezzen a tálba, keverje össze a hozzávalókat, és nagyon vékony szeletekre vágott naranccsal díszítse.

PEZSGŐPUNCs
8 cl konyak
8 cl meggylikőr
8 cl triple sec
4 cl citromlé
8 ek porcukor
1 üveg félédes vagy édes pezsgő
A hozzávalókat külön-külön hűtse be, majd a pezsgő kivételével lehűtött üvegtálba öntse őket össze. A tálba tegyen egy nagyobb darab jeget, a pezsgőt közvetlenül tálalás előtt adja hozzá.

ALKOHOLMENTES ÜNNEPI BÓLÉ
2 dl citromlé
2 dl 100%-os narancslé
2 dl 100%-os ananászlé
1 dl málnaszörp
1,5 l szénsavas gyömbér
mentalevél
A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás előtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

KONFETTI BÓLÉ
1 liter limonádé,
7 dl szőlőlé,
1 kg vegyes gyümölcs,
1,5 liter fehér rum,
30 dkg mélyhűtött eper,
2 üveg száraz pezsgő
A limonádét, a szőlőlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk. Ezután a mélyhűtött epret is hozzáadjuk, megkeverjük, pezsgővel felöntjük, azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: