Bundás alma

Hozzávalók:
2db tojás
1 cs vaníliás cukor
1 -2 csipet fahéj
50 dkg liszt
szükség szerint tej / amennyit a liszt felvesz/
csipet só
1-1/2 t.k szódabikarbóna
5 e.k cukor.

olaj
8 db nagyobb alma + 1 reszelve a masszába

Elkészítés:
A hozzávalókból keverjünk jó sűrű, de nem csomós palacsinta tésztát.
Az almáknak vágjuk ki a magházát, majd karikázzuk fel. Kb 5mm vastag szeletek kellenek.
Így még nem törik és már át sül.:-)
Az alma szeleteket forgassuk meg a masszában és bő, forró olajban süssük ki.
Takarék és közepes láng között süssük. Oldalanként 2-3 perc kell neki.
Ha nem vagy biztos abban, hogy a massza megsült, vegyél ki egyet és szúrj bele egy hús tűt. Ha maszatos, akkor még nincs kész. Nem lesz világos barna színe, mert a cukor a masszában és az almában karamellizálódik.
Ha zöld almát veszel, vagy kicsit savanykásabbat, akkor tegyél több cukrot a masszába.

Ha kisült meg lehet forgatni + vaníliás cukorban, fahéjas porcukorban, vagy rá is lehet szórni.
DE!!! A legfinomabb eper, vagy áfonya lekvárral. Ha ezt kipróbálod, minden ízlelőbimbó a szádban egyszerre fog bizseregni.

!!! Ha vendég jön, főzz ki vaníliás pudingot és rakd a kisütött almára, majd arra még egy szelet kisütött bundás almát. Díszítsd kevés menta levéllel és itt muszáj egy kevés bármilyen ízű piros lekvár vagy jam, hogy ne legyen a tányér egyhangú.

A hétvégén ilyet sütöttem, de csak az eltört vagy sültebb darabok maradtak mire fotózni akartam :-( Legközelebb pótolom.
A maradék masszát evőkanálnyi adagokban sütöttem ki.

Nincsenek megjegyzések: