Hentes tokány "butított"


Hozzávalók:
60 dkg sertéshús-újnyi csíkokra vágva
2 db nagy vöröshagyma-apróra kockázva
1 nagy tejföl+2 ek. liszt=habarás
1 üveg csemege uborka – csíkozva
2 ek.mustár
só, bors, majoránna, olaj
  Elkészítés:

Az olajon pirítsuk meg a húst, nem kell, hogy kérges legyen, elég, ha megváltozott a színe. Rakjuk hozzá a vöröshagymát.Kicsit pirítsuk kevergetve, majd fedő alatt pároljuk 10 percet.
Adjuk hozzá az uborka ¾-ét. Fűszerezzük. Sóval óvatosan bánjunk, mert a csemege ubi is sós.
Öntsük föl annyi vízzel, hogy kényelmesen ellepje. Adjuk hozzá a mustárt.Takarjuk le és főzzük készre.
Amikor a hús megfőtt, habarjuk be a tejföllel.Adjuk hozzá a többi uborkát.Forraljuk még 3-4 percig óvatosan kevergetve,hogy ne törjük az uborkát.

Ha túl sűrű lett adjunk hozzá vizet.-Ha túl híg lett félig lefedve pöszörögtessük, amíg nem fő el a fölösleges víz.
Vendég váráskor, tegyünk félre kevés csíkozott csemege ubit és tálaláskor szórjuk a tányérra szedett ételre.

Tésztával és sült krumplival is nagyon finom.
! Ha tészta szószt készítünk belőle, hagyjuk szaftosabbra!


Nincsenek megjegyzések: